2011. október 31., hétfő

Scott Cunningham - Wicca és Élő Wicca - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Wicca, Élő Wicca
Scott Cunningham
Az aukció tárgya 2 könyv.
Scott Cunningham világszerte ismert Wicca író, maga is gyakorolja a hagyományokat. Angolszász alapokokn nyugszik rendszere.
A könyv kiváló ismertető mindazok számára, akik még nem hallottak a Wicca vallásról, a Magyarországon eddig megjelentek közül a legjobb. Igyekszik úgy bemutatni a teljes mágikus gyakorlatot és vallási hagyományt, hogy közben megadja a gyakorlóknak a szabadságot - arra biztatja az olvasókat, hogy ezek alapján dolgozzák ki saját módszereiket, gyakorlataikat, és járjanak saját ösvényeken. Ez nagyon szép és dicséretes igyekezet, nagy hátránya azonban, hogy az önállóság jegyében egy kissé háttérbe szorulnak az eredeti hagyományok. Eléggé hiányolom a könyvből azokat a leírásokat, melyek legalább egyféle módon bemutatják azt, ami alapján kellene majd saját utat kialakítani. Az író rengeteget szabadkozik, folyamatosan hangsúlyozza, hogy amit bemutat, az csak egyféle irányzat, és nem kötelező forma, azonban a leírások hiányosak és elnagyoltak. Aki már olvasott valamit a Wiccáról, vagy esetleg gyakorolja, jobban meg tudja érteni, mint azok, akik útmutatást várnak a könyvtől.
Nem szeretem továbbá azt a tipikus amerikai stílust, ami a könyvet jellemzi: alapvető, evidens témákra veszteget szájbarágós fejezeteket, elmaradnak viszont a forrásmegjelölések, a pontos adatok. Persze, vannak, akik kifejezetten ezt a mesélői formát részesítik előnyben - számomra sokkal értékelhetőbbek a tényszerű, sok adatot tartalmazó leírások. Éppen azzal, hogy a gondolati szabadság filozófiáját fejtegeti, erőszakolja rá ezt a stílust az olvasókra - bár a jó szándék nem vonható kétségbe.


Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Az aukció vége: 2011-11-07 10:00
. Scott Cunningham - Wicca és Élő Wicca - Jelenlegi ára: 1 000 Ft